FÅRETS DAG 2019


Skånes Fårintressenter Nordväst


SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄST


FÅRETS DAG - SÖNDAGEN 14 JULI 2019 MED START KL 11.00

KUL FÖR HELA FAMILJEN!

På Fårets dag i vackra Boarps Hembygdspark finns det verkligen något för hela familjen. Här ägnas får och fårhållning speciell uppmärksamhet, men det finns mycket annat att se och uppleva. Dagen är som en gammaldags marknad med massor av aktiviteter därtill. 


Utställning Får av olika raser. Veterantraktorer och veteranbilar. Hönshållning och småskalig biodling. Här kan besökaren få information och uppvisning av olika djur och utrustning som används i fårhållning.

Aktiviteter Ponnyridning. Djurhage med kaniner och nykläckta kycklingar. Barnpyssel. Lotteri. I mångt och mycket är det här också barnens dag. För många är det kanske första gången man håller en nykläckt kyckling i handen, klappar ett lamm eller hälsar på en jerseyko.

Försäljning av skinnprodukter, presentartiklar och trädgårdstillbehör - ofta med lokal anknytning. Sillinläggningar, lammkött, chips, grönsaker, honung, hudkräm o andra naturprodukter.

Uppvisning med professionell fårklippning, fårvallning och synnerligen vältränade hundar (som gör allt annat än att valla får). Smide i parkens smedja.

Härlig lunchmeny med färskkorv alternativt hamburgare på lammfärs med potatissallad och färska grönsaker med läsk, lättöl eller vatten. Det finns också varma mackor med dryck som alternativ.

Entré 60 kr. Barn 0-12 år fri entré. Fri parkering.

Arrangeras av 
Skånes Fårintressenter Nordväst
Hembygdsparken i Boarp