ARKIV

 

Skånes Fårintressenter Nordväst

 

SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄST

 

NYHETER OCH BULLETINER

Det var ett litet, men tappert och glatt gäng som gav sig iväg kl 10, den 28 juni, från Torekov till Hallands väderö för ett intressant och spännande studiebesök. Nedan berättar Lisa Brodin om besöket.

 

Dagen på ön blev en intressant och mycket trevlig dag!

 

Jonas Johansson visade oss en del av ön och vi fick också se en del av hans får. Han berättade att den viktigaste egenskapen hos tackorna var modersinstinkten och att det var i stort sett bara tackor med ett lamm som kom till ön, många hade också varit på ön som lamm.Transporten av djuren till ön kunde vara ganska stressande för fåren och därför var det viktigt med dom egenskaperna.

 

Hans bror har en del av sina kor på ön och dom måste vara lugna och trygga för att få komma till ön. Det finns också några hästar som bidrar till att en rödlistad skalbagge kan fortplanta sig med hjälp av hästspillning.

 

Vi vandrade upp till fyren som nu håller på att renoveras, under vägen dit tog vi en paus med fika i den underbara naturen, vi besökte också den liggande linden, där många brudpar har gett varandra sina löften.

 

Vi som var med på Hallands Väderö vill också tacka Jonas för en trevlig och mycket intressant dag! Hallands Väderö är en plats väl värd att besöka.

 

P.S. Vi har lagt in några av Lisas fina bilder från resan under "FOTOGRAFIER"

 

UTFLYKT TILL HALLANDS VÄDERÖ

P.S. Har du idéer eller förslag till utflyktsmål, program eller aktiviteter, kontakta gärna någon i styrelsen med ditt förslag. Alla förslag är lika välkomna och det kan vara något så alldagligt som ett gårdsbesök, eller någon mera ambitiöst. Föreningen har t o m företagit utlandsresor och gör det gärna igen. Det är bara fantasin och medlemmarnas intresse och möjlighet att komma med som sätter gränserna.

Copyright © All Rights Reserved.