KALENDER

 

Skånes Fårintressenter Nordväst

 

SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄST

 

ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 10 FEBRUARI 2018

 

DAGS FÖR 2018 ÅRS ÅRSMÖTE

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till vårt årsmöte på Hasslövs församlingshem, mitt emot Hasslövs kyrka, lördag den 10 februari. Vi börjar kl 17.

Efter själva årsmötet bjuder föreningen på mat och dryck, samt kaffe. I vanlig ordning anordnas dessutom ett lotteri. Den som har möjlighet och minne för det, ombeds ta med lämpligt bidrag i form av lotterivinster. Anmäl deltagande till clas@westerlynga,se senast den 2 februari.

 

Styrelsen

 

P.S. Vi finns nu på Facebook, sök upp vår sidan på @sfnordvast

Program

 

 

Våren 2018

 

Besättningsbesök - medlemmar är välkomna på besättningsbesök hos Anders Gunnarsson lördagen den 24 mars kl 10 för att titta på en besättning modell större och modernare. För närmare vägbeskrivning, se mejl som skickats ut eller läs på vår blogg. Ingen anmälan är nödvändig men är man fikasugen är det egen, medhavd kaffekorg som gäller.

 

Besök på småskaligt spinneri - vi räknar också med att kunna göra ett besök, i slutet av april eller början på maj, på ett lönspinneri i Billeberga som heter Karlsbergsgården Spinneri. Även här får vi återkomma med detaljer längre fram.

 

 

Sommar och höst 2018

 

Fårets dag på Boarps hembygdspark

I år inträffar Fårets dag söndagen den 15 juli - ett viktigt datum att sätta in i kalendern redan nu. Vi behöver många medlemmars hjälp med att resa tält och ställa allt i ordning under lördag förmiddag den 14 juli, så passa på att reservera denna dagen också. För de av oss som troget ställer upp på denna dag bjuds på kaffe och gott tilltugg, glada skratt och härligt umgänge. Det är minst lika roligt för medlemmar som själva Fårets dag, så hjärtligt välkomna!

 

Grillkväll, Årets resa och resten av höstens program är under planering. Avseende resans ser det ut som att vi kommer att ge oss iväg norrut, längs västkusten i år. För att göra det möjligt för medlemmar som inte har så lätt för att komma loss under veckodagar tänkte vi denna gången hålla oss på fastlandet och hemma i Sverige. Kanske ska vi sikta in oss på att göra ännu en utlandsresa hösten nästa år istället. Kom gärna med tips på resmål och person som kan bli resans samordnare och ledare!

 

 

 

KURSER, EVENEMANG, UTSTÄLLNINGAR - OM FÅR

Tidigare har vi på hemsidan också redovisat kurser som, t ex Länsstyrelsen, Djurhälsovården eller andra institutioner engagerade i fårnäring eller fårhållning arrangerar. Detta har vi gjort som en hjälp och service till våra medlemmar. I och med att vi nu har en egen blogg, helt och hållet avsedd för våra medlemmar, kommer all sådan information att finnas där istället.

 

Du som är medlem i Skånes Fårintressenter Nordväst kan logga in på bloggen.skanesfarintressenternv.se med den mejl adress du har registrerat hos föreningen. Skulle ni vara två eller flera i familjen, går det utmärkt att skaffa sig flera konton. Antingen kan den som redan har ett konto bjuda in övriga i familjen, eller kan du kontakta Clas via epost med adress clas@westerlynga.se så lägger han upp ett nytt konto.

 

Copyright © All Rights Reserved.