KALENDER


Skånes Fårintressenter Nordväst


SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄSTFÅRETS DAG 2019

Fårets dag 2019 inträffar på Kronprinsessan Viktorias födelsedag, söndagen den 14 juli.


Vi behöver ä hjälp av frivilliga både under lördagen innan, med förberedelser och under själva söndagen, så om du har möjlighet och lust, anmäl gärna ditt intresse till Anders Torstensson på telefon 0706 34 45 15.


Styrelsen


P.S. Vi finns nu på Facebook, sök upp vår sidan på @sfnordvast

FÅRETS DAG SÖNDAGEN DEN 14 JULI 2019

Program


2019


Årsmöte 2020

Datum för nästa årsmöte är ännu inte bestämt. Vi brukar sikta på att träffas lördag kväll i den andra helgen i februari. Håller vi oss till detta även 2020 skulle det betyda att vi träffas lördagen den 8 februari. Men, om det verkligen blir så, återstår att se. Vi får helt enkelt återkomma.


Vårens program

Vi har inte planerat några aktiviteter under våren 2019. Först och främst siktar vi in oss på Fårets dag och på att låta de två nya arbetsgrupper (aktivitetsgruppen och ullgruppen) sätta igång sitt arbete i lugn och ro. Vi vet att det finns en del programpunkter som brukar vara speciellt uppskattade, t ex att ha en informationskväll som fokuserar på lamning. För en del har lämningen ännu inte börjat, för andra är den snart över. Hur som helst, förslag och idéer kring tänkbara programpunter är alltid välkomna. 


Fårets dag på Boarps hembygdspark

I år inträffar Fårets dag söndagen den 14 juli. I vanlig ordning träffas medlemmar redan kl 10 under lördagen, dagen före, för att förbereda evenemanget. Anders Torstensson är även i år Fårets dag-general och han hoppas på att kunna förlita sig både på de "gamla vanliga" krafterna och en del nya. Vi återkommer med mera detaljerad information senare, både via blogg och mejl. Redan nu kan vi emellertid uppmana medlemmar som vill hjälpa till att komma med förslag eller tipsa om företag, föreningar eller privatpersoner som kan ha ett intresse av att ställa ut och sälja sina varor eller tjänster under Fårets dag. Med tusentalet betalande besökare och lika många barn därtill, har man fantastiskt bra förutsättningar för att nå många köpglada på marknadshumör i sommarvärmen. Att hyra en utställarplats eller en färdig monter kostar inte mer än ett par hundra kronor. Försök sälja in idén och hör gärna av dig till Anders Torstensson med tips!


Grillkväll

Under andra halvan av augusti kommer vi säkert även i år att ha en grillkväll. Det är ett bra tillfälle att summera sommaren, prata om Fårets dag och tacka de som ställer upp och hjälper till.


I fjol gjorde vi en mycket uppskattad utflykt till Wapnö Gård

Vart vi ställer kosan i år, är inte bestämt. Våra förutsättningar för att göra en längre resan, i likhet med tidigare år, till Gotland, Danmark och Öland beror dels på hur bra Fårets dag går, men än viktigare på om vi hittar någon i föreningen som vill ta på sig ansvaret att leda projektet. Nu finns det en arbetsgrupp med speciellt intresse i att försöka hitta en plats och en person som kan möjliggöra det hela. Det är nämligen så att många är beredda att hjälpa till, men vi måste också ha någon som tar på sig ledarskapet. Det behöver inte vara någon i styrelsen utan görs lika bra av annan medlem med intresse och driv.


Tipsa gärna om resmål som du tycker skulle vara attraktiva och ännu hellre om individ eller individer som skulle kunna vara beredda att ta på sig ett ansvar att koordinera och leda arbetet med att planera en resa.KURSER, EVENEMANG, UTSTÄLLNINGAR - OM FÅR

Tidigare har vi på hemsidan också redovisat kurser som, t ex Länsstyrelsen, Djurhälsovården eller andra institutioner engagerade i fårnäring eller fårhållning arrangerar. Detta har vi gjort som en hjälp och service till våra medlemmar. I och med att vi nu har en egen blogg, helt och hållet avsedd för våra medlemmar, kommer all sådan information att finnas där istället.


Du som är medlem i Skånes Fårintressenter Nordväst kan logga in på bloggen.skanesfarintressenternv.se med den mejl adress du har registrerat hos föreningen. Skulle ni vara två eller flera i familjen, går det utmärkt att skaffa sig flera konton. Antingen kan den som redan har ett konto bjuda in övriga i familjen, eller kan du kontakta Clas via epost med adress clas@westerlynga.se så lägger han upp ett nytt konto.


Copyright © All Rights Reserved.