KALENDER

 

Skånes Fårintressenter Nordväst

 

SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄST

 

ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 9 FEBRUARI 2019

 

FÅRETS DAG 2019

Fårets dag 2019 inträffar på Kronprinsessan Viktorias födelsedag, söndagen den 14 juli.

 

Vi behöver ä hjälp av frivilliga både under lördagen innan, med förberedelser och under själva söndagen, så om du har möjlighet och lust, anmäl gärna ditt intresse till Anders Torstensson på telefon 0706 34 45 15.

 

Styrelsen

 

P.S. Vi finns nu på Facebook, sök upp vår sidan på @sfnordvast

Program

 

Sommar och höst 2018

 

Fårets dag på Boarps hembygdspark

I år inträffade Fårets dag söndagen den 15 juli. Det blev en mycket lyckad föreställning och det kom exakt ett tusen betalande! I och med det stora antalet barn som går in gratis, tror vi att det totala antalet besökande överstiger 2 000, vilket gör Fårets dag på Boarps hembygdspark till ett av de stora evenemangen på Bjäre denna sommar. Vädret var underbart bra, lagom soligt, lagom varmt. Det var dessutom den enda dagen under hela sommaren som vi tyckte det var rätt bra att det inte regnade - även om många av oss hade haft svårt för att dölja vår glädje om det hade regnat hela dagen igenom på samma sätt som ifjol och för tre år sedan. Hur som helst, många glada besökare kom och tog ett glatt minne och kanske en del ny kunskap om får och fårhållning med sig hem.

 

Grillkväll

I år hade vi traditionsenligt Grillkväll söndagen den 26 augusti i Ellens Stall, kl 18. Vi samlades för att prata om årets lamningsresultat, det varma, torra vädret och vad det gjort med höskörden, och mycket annat. Förening bjöd, efter förmåga, på mat, dryck, kaffe och tilltugg.

 

Årets resa blev en utflykt till Wapnö Gård

Efter flera försök att få komma på besök till Mandelmanns gård och andra utflyktsmål på vackra Österlen, fick vi ställa om siktet och istället göra en lite mindre utflykt till Wapnö Gård. Det kan nog bli väl så trevligt med guidad tur, ölprovning, besök i gårdsbutiken, se på mjölkningen och med en avslutning bestående av en lätt grillbuffé.

 

Årsmöte 2019

Datum för nästa årsmöte är ännu inte bestämt, men kommer förmodligen att inträffa några veckor senare än vanligt. Däremot är vi rätt säkra på att vi träffas i vår vanliga lokal för årsmöten, nämligen på församlingshemmet i Hasslöv. Vi återkommer med detaljer, förhoppningsvis innan jul.

KURSER, EVENEMANG, UTSTÄLLNINGAR - OM FÅR

Tidigare har vi på hemsidan också redovisat kurser som, t ex Länsstyrelsen, Djurhälsovården eller andra institutioner engagerade i fårnäring eller fårhållning arrangerar. Detta har vi gjort som en hjälp och service till våra medlemmar. I och med att vi nu har en egen blogg, helt och hållet avsedd för våra medlemmar, kommer all sådan information att finnas där istället.

 

Du som är medlem i Skånes Fårintressenter Nordväst kan logga in på bloggen.skanesfarintressenternv.se med den mejl adress du har registrerat hos föreningen. Skulle ni vara två eller flera i familjen, går det utmärkt att skaffa sig flera konton. Antingen kan den som redan har ett konto bjuda in övriga i familjen, eller kan du kontakta Clas via epost med adress clas@westerlynga.se så lägger han upp ett nytt konto.

 

Copyright © All Rights Reserved.