KALENDER

 

Skånes Fårintressenter Nordväst

 

SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄST

 

ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 10 FEBRUARI 2018

 

DAGS FÖR ÅRETS DAG 2018

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till förberedelsearbetet inför årets Fårets dag 2018. Vi träffas lördag f m med start kl 9.

 

Själva Fårets dag inträffar på söndagen den 15 juli med start kl 11 och pågår fram till kl 16. Vi behöver även hjälp av frivilliga under söndagen, så om du har möjlighet och lust, anmäl gärna ditt intresse till Anders Torstensson på telefon 0706 34 45 15.

 

Styrelsen

 

P.S. Vi finns nu på Facebook, sök upp vår sidan på @sfnordvast

Program

 

 

Våren 2018

 

Besättningsbesök - föreningens medlemmar välkomnades till besättningsbesök hos Anders Gunnarsson lördagen den 24 mars kl 10 för att titta på en besättning modell större och modernare. Besöket var mycket uppskattat och många medlemmar har hört av sig och berättat hur nöjda de är med att vi fick komma. Tusen tack, Anders!

 

Besök på småskaligt spinneri - vi räknade också med att kunna göra ett besök, någon gång i vår, på ett lönspinneri i Billeberga som heter Karlsbergsgården Spinneri. Vi har gjort en förfrågan och fått besked om att vi är välkomna, men man har ännu inte meddelat oss när. Då vi trots påminnelse ännu inte fått något besked har vi tvingats ställa in programpunkten.

 

 

Sommar och höst 2018

 

Fårets dag på Boarps hembygdspark

I år inträffar Fårets dag söndagen den 15 juli - ett viktigt datum att sätta in i kalendern redan nu. Vi behöver många medlemmars hjälp med att resa tält och ställa allt i ordning under lördag förmiddag den 14 juli, så passa på att reservera denna dagen också. För de av oss som troget ställer upp på denna dag bjuds på kaffe och gott tilltugg, glada skratt och härligt umgänge. Det är minst lika roligt för medlemmar som själva Fårets dag, så hjärtligt välkomna!

 

Grillkväll

I år har vitraditionsenligt Grillkväll söndagen den 26 augusti i Ellens Stall, kl 18. Vi samlas för att prata om årets lamningsresultat, det varma, torra vädret och vad det gjort med höskörden i år, och mycket annat. Förening bjuder, efter förmåga, på mat, dryck, kaffe och lite tilltugg.

 

Årets resa och resten av höstens program är under planering. Avseende resan ser det ut som att vi har tre alternativ. Antingen kan vi åka norrut, längs västkusten och t ex besöka Carlsbergs bryggeri, skulptur- och fårparken Pilane på Tjörn och någon eller några fårbesättningar på vägen. Ett annat alternativ vore att åka till Kulla Gård i Nye (Vetlanda) för att se en fin besättning med gotlands- och dorperfår, och sedan fortsätta ner mot Älmhult för att gå på museum och lära oss mer om Ingvar Kamprad och hur IKEA kom till, Ett tredje förslag är att åka ner till Österlen, besöka Mandelmanns Trädgårdar och se på får där och någon annan stans. Denna resan skulle man kunna göra över dagen. De två tidigare kräver en övernattning. Just för att göra det möjligt för medlemmar som inte har så lätt för att komma loss under veckodagar tänkte vi att vi denna gången begränsar oss till det egna fastlandet och maximalt en övernattning. Vad som däremot är en förutsättning för att en resa ska bli av överhuvudtaget i år, är att någon tar på sig att samordna det hela. Andra kan hjälpa till med adresser, telefonnummer till bussbolag, ställen att besöka, ställen vi kan övernatta på, men någon måste ta på sig ansvaret att planera och genomföra själva resan, annars blir det helt enkelt ingen resa i år.

 

KURSER, EVENEMANG, UTSTÄLLNINGAR - OM FÅR

Tidigare har vi på hemsidan också redovisat kurser som, t ex Länsstyrelsen, Djurhälsovården eller andra institutioner engagerade i fårnäring eller fårhållning arrangerar. Detta har vi gjort som en hjälp och service till våra medlemmar. I och med att vi nu har en egen blogg, helt och hållet avsedd för våra medlemmar, kommer all sådan information att finnas där istället.

 

Du som är medlem i Skånes Fårintressenter Nordväst kan logga in på bloggen.skanesfarintressenternv.se med den mejl adress du har registrerat hos föreningen. Skulle ni vara två eller flera i familjen, går det utmärkt att skaffa sig flera konton. Antingen kan den som redan har ett konto bjuda in övriga i familjen, eller kan du kontakta Clas via epost med adress clas@westerlynga.se så lägger han upp ett nytt konto.

 

Copyright © All Rights Reserved.