KALENDER

 

Skånes Fårintressenter Nordväst

 

SKÅNES FÅRINTRESSENTER NORDVÄST

 

FÅRETS DAG 2017 BLEV EN REGNIG SUCCÉ

 

FÅRETS DAG

I vanlig ordning hölls Fårets dag på Boarps Hembygdspark och som alltid på en söndag. Detta år, på en regnig söndag.

Vädret till trots kom hela 498 betalande besökare vilket indikerar att vi allt som allt hade ett tusental på plats, blötan till trots. Ett tecken på att vårt evenemang etablerat sig som ett populärt utflyktsmål mitt i Bjäresommaren!

 

Styrelsen

 

P.S. Vi finns nu på Facebook , sök upp vår sidan på @sfnordvast

Program

 

 

Sommaren 2017

 

Grillkväll - i vanlig ordning anordnas grillkväll för föreningens medlemmar och de icke-medlemmar som varit med och hjälpt till under Fårets dag. Vi träffas fredagen den 25 augusti på vårt favorittillhåll på Salomonhögsvägen, alltså i Ellens stall, alldeles norr om Grevie, kl 18.30 - Glöm dock inte att anmäla dig senast till Anders Torstensson innan den 18 augusti. Antingen via telefon 070-634 45 15 eller 0431-38 16 48 eller via mejl till anders.torstensson@bjarenet.com

 

Medlemsresa 2017 - det blir en resa till Öland. Vi har fått ett fantastiskt trevligt erbjudande att åka till Öland under Ölands Skördefest, helgen i månadsskiftet september-oktober 2017. Vi kan vara med på konstnatten, äta oss igenom massor av marknadsstånd, besöka Fårets dag-utställningen på Borgkholms slottsruin och ett flertal lokala fårbesättningar. För närvarande är det 28 anmälda och det finns två rum kvar. Det finns alltså rum antingen för ytterligare två i enkelrum, eller fyra i två dubbelrum.

 

 

Hösten 2017

Möten under hösten. Torsdagen den 26 oktober kl 18.30 träffades vi på Förslövs bygdegård (nedre plan, konferensrum Fågelsång) och lyssnade till Anders Dahlvid som berättade om skinn och Tranås Skinnberedning. Han berättade också om bästa sättet att förbereda skinnen hemma. Hur man saltar. bäst förvarar och om leverans till och från skinnberedaren. Det blev en lika underhållande som lärorik kväll som uppskattades av alla deltagare. Det var också trevligt att kvällen fick en så fin uppslutning.

 

Torddagen den 16 november kl 18.30 träffas vi igen på Förslövs bygdegård (nedre plan, konferensrum Fågelsång). Denna gången för att prata om ull och ullberedning. Anna Lisa, som är duktig just på ull och ullbearbetning kommer och berättar. Vi hoppas också att en del andra med intresse och erfarenhet av ull kommer att ställa upp och berätta om sina erfarenhet. Som vanligt bjuder föreningen på kaffe och fika. Hjärtligt välkomna, vi hoppas på god uppslutning även vid denna informationskväll.

 

Onsdagen den 29 november kl 18.30 anordnar föreningen en kväll med uppvisning och presentation med frågestund om fårvallning. Det är Thomas Westman, vallhundsinstruktör, som kommer på besök. Evenemanget går av stapeln i Vantinge ridhus, även kallat Vantinge Horse Camp, dit Thomas tar sina hundar och en del får. Efter uppvisningen pratar han lite allmänt om användbarheten av vallhund i lantbruksarbete, hur man tränar och håller vallhundar. Vi avslutar med fika och en frågestund.

 

Vi planerar också att ha en studiekväll då vi pratar om ull. Hur kan vi ta vara på denna fina produkt? Kan man sälja den, och i så fall hur och till vem? Om man själv vill använda ullen, vad finns det då för alternativ? Det finns många kunniga människor som kan lära oss mer om ull, både inom och utanför föreningen. Vi hoppas att få med några av de allra kunnigaste till vårt möte.

KURSER, EVENEMANG, UTSTÄLLNINGAR - OM FÅR

Tidigare har vi på hemsidan också redovisat kurser som, t ex Länsstyrelsen, Djurhälsovården eller andra institutioner engagerade i fårnäring eller fårhållning arrangerar. Detta har vi gjort som en hjälp och service till våra medlemmar. I och med att vi nu har en egen blogg, helt och hållet avsedd för våra medlemmar, kommer all sådan information att finnas där istället.

 

Du som är medlem i Skånes Fårintressenter Nordväst kan logga in på bloggen.skanesfarintressenternv.se med den mejl adress du har registrerat hos föreningen. Skulle ni vara två eller flera i familjen, går det utmärkt att skaffa sig flera konton. Antingen kan den som redan har ett konto bjuda in övriga i familjen, eller kan du kontakta Clas via epost med adress clas@westerlynga.se så lägger han upp ett nytt konto.

 

Copyright © All Rights Reserved.