RECEPT

För att inspirera till matlagning med får och lammkött, kommer vi här att presentera recept på lättlagat som blir både nyttigt och gott. Vi har i föreningen länge varit bortskämda med att ha en egen matlagningsexpert, Marie Göras, som årligen arrangerat matlagningskvällar, ofta - men inte alltid - med lammkött som bas.


Maries lammrulle med tomatsta, potatismos och god sallad

1 1/2 kg lammfärs

2 vitlöksklyftor

3 st ägg

2 st gula lökar

2 pkt bacon

1 msk timjan

1/2 litet paket russin

1 dl grädde

1 påse cashewnötter

Tomatpure

Salt och peppar


1. Blanda lammfärs med pressad vitlök (2 st vitlöksklyftor), ägg, grädde, salt och peppar

2. Ställ smeten i kylen en stund

3. Hacka gul lök och resten av vitlöken samt timjan, fräs i lite olja, tillsätt klippt bacon. Efter en stund tillsätt hackade russin och cashewnötter, låt fräsa. Tillsätt tomatpure och salt och peppar

4. Lägg ut ett bakplåtspapper och smörj det med lite olja, ta fram lammfärsen och tryck ut den på pappret, bred över baconröran och rulla ihop den

5. Lägg den i en smord ugnsäker form, ställ in den i ugnen på 200 grader Celsius i 35 minuter

6. När det börjar bli klar, häll över tomatsåsen och ställ in den i 5-10 minuter

7. Servera med gratinerad potatismos till


Tomatsås

2 st gula lökar

2 burkar med små tomater

Salt, peppar och en nypa socker


1. Hacka och fräs löken i lite olja, den skall inte få färg

2. Häll över tomaterna, låt småputtra i 40 minuter

3. Blir den för tjock, späd med lite vatten, smaksätt med salt, peppar och lite socker. Ställ åt sidan


Potatismos

2 kg potatis

Mjölk, smör och ost


1. Skala och koka potatisen, tillsätt mjölk, smör och peppar, vispa till mos

2. Lägg upp i en ugnsäker skål, strö över ost och gratinera på 250 grader Celsius till den får färg


Sallad

Rocculasallad

Spenat

Gurka

Oliver

Feta ost


Återvänd till denna sida om ett litet tag, så kommer du att hitta fler recept!

FöRENINGENS HUVUDSPONSORER

Willab



ÖVRIGA SPONSORER